המרכז ללימודי שחייה וטיפולים במים של אילנה לם מסונף למתחם הספורט והבילוי "קאנטרי דקל" בשיכון בבלי בתל אביב. המרכז מנצל את המתקנים המתקדמים של הקאנטרי ונהנה מן הרמה הגבוהה של שירותיו. המרכז מתבסס על ניסיון של למעלה מעשרים שנה ופתוח לקשת רחבה ביותר של תלמידים, החל מילדים צעירים ומבוגרים ועד לשחיינים מנוסים ומיומנים. מקום נרחב מקדיש המרכז לתלמידים עם חרדות מים ובעיות מיוחדות, ולכאלו הסובלים ממגבלות רגשיות וגופניות שונות. בצד לימוד ושיפור השחייה, מציע המרכז של אילנה לם טכניקות שונות של טיפולים במים, המסייעות הן בתחום השיקומי והן בשיפור איכות החיים הכללית, להנאתם הצרופה של המטופלים.

עקרונות מנחים ושיטות עבודה

שיטת הלימוד של אילנה לם "בונה" את מיומנויות השחייה מן היסוד: החל מהקניית תחושת הביטחון במים ושחרור מחרדות, ועד לתנוחת הגוף הנכונה וקצב נשימה רגוע. דגש על שחייה נכונה עומד בראש סולם החשיבות, כשטכניקות הלימוד מפרקות את התנועות למרכיביהן ומקפידות על ביצוע מדויק של כל שלב ושלב, תוך חיזוק נקודות התורפה של כל שוחה. הקדשת תשומת לב אישית למגבלות ולקשיים מיוחדים מאפשרת לכל שוחה להתקדם בקצב המתאים לו ולהרגיש בנוח.

על-פי גישתה של אילנה לם, ישנה חשיבות רבה לבניית יחסי אמון בין המדריך לבין התלמיד. תחושת האמון בראשית תהליך הלמידה היא תנאי לרכישת עצמאות הדרגתית של השוחה. המטרה העיקרית בשיטת אילנה לם אינה רק לימוד טכני של יכולת שחייה, אלא הבאת התלמיד עד השלב בו יהיה מסוגל להרגיש משוחרר ולהפיק את מירב ההנאה מהשחייה ומכל פעילות אחרת הנעשית במים.

על הצוות

אילנה לם, בוגרת מכון וינגייט, היא בין הראשונים שהחלו לעסוק בטיפולי מים בישראל.
אילנה מתמחה בטיפול בבעיות גב ונשימה במים ופיתחה שיטה ייחודית לשחרור מחרדות מים המותאמת לילדים ולמבוגרים. בנוסף ללימודי חינוך גופני בוינגייט, השתלמה אילנה אצל מפתחי שיטות טיפוליות בארצות הברית, ברזיל וקנדה. במקומות אלה למדה את טכניקות הג'הארה, ווטר דאנס, וואטסו (שיאצו במים), הידרותרפיה ועוד. את המרכז ללימודי שחייה וטיפולים במים במתחם קאנטרי דקל פתחה בשנת 1988. בשנים האחרונות היא מרצה אורחת בסמינר הקיבוצים ובמכללת וינגייט ומלמדת את השיטות המיוחדות שפיתחה.

צוות המדריכים
כל המדריכים במרכז הינם בוגרי מכון וינגייט או סמינר הקיבוצים במחלקה לחינוך גופני, ומצילים שעברו התמחות בהוראת שחייה ו/או הידרותרפיה, בנוסף להשתלמות בשיטת אילנה לם ללימוד שחייה ושחרור מחרדות מים.

מעבר לידע המקצועי שלהם, נבחרו מדריכי המרכז גם בזכות יכולתם להקשיב, לחייך ולהיות סבלניים לכל קושי ובעיה.

הפעילויות במרכז

כל שיעורי השחייה ניתנים פעם או פעמיים בשבוע, בימים ובשעות קבועים (כולל יום שישי)

שיעורי שחייה רגילים

שיעור שחייה אישי
שיעור הניתן בליווי אישי של מדריך. אורך השיעור 30 דקות לילדים ו-45 דקות למבוגרים.
לימוד סגנון חדש או שיפור סגנון מוכר נעשה בדרך כלל באופן פרטני.
רק לאחר שליטה בכל סגנונות השחייה ניתן לעבור לאימון שחייה קבוצתי.

אימון שחייה אישי
מיועד לתלמידים השוחים בכל הסגנונות ומעוניינים לפתח כושר גופני, סיבולת, דיאטה ו\או חיטוב, בליווי מאמן שחייה אישי.

שיעור בזוגות
שיעור הניתן לשני תלמידים בליווי מדריך. אורכו 30 דקות לילדים ו-45 דקות למבוגרים. מומלץ למי שמעוניין בעידוד זוגי, או לילדים שרוצים לשחות עם חבר כתמריץ התחלתי.

אימון שחייה זוגי
הורה וילד, אחים, חברים מהכיתה, זוגות, ואפילו סבא ונכד שרוצים ליהנות יחד מחוויה ספורטיבית.

שיעור קבוצתי
חוג אימוני שחייה – ניתן לקבוצות, החל מ-4 ילדים בקבוצה. אורך השיעור 45 דקות.
מיועד לילדים מגיל 5.5 ומעלה ששולטים בסגנונות חזה, חתירה וגב.

חוג הסתגלות למים
מיועד אך ורק לקבוצות שמתארגנות מראש, לילדים בגילאי 4-5.

שיעורי שחייה טיפוליים
שיעורים מיוחדים לשחרור מחרדות מים (הידרופוביה)
מיועד לילדים מגיל 4 ולמבוגרים בכל הגילאים שחשים בחרדה או ברתיעה עמוקה מכל מגע או שהייה במים.
השיעורים מתבססים על טכניקה מיוחדת שפיתחה אילנה לם לשחרור מפחדי מים.
השיעורים ניתנים במסגרת פרטנית בלבד.

הידרותרפיה שיקומית
שיעורים פרטניים, לילדים ולמבוגרים, הסובלים מבעיות גב, נשימה, קואורדינציה, קשיי מוטוריקה, קשיי קשב וריכוז וכו'. התרפיה השיקומית מומלצת לחולים בשיתוק מוחין, לאנשים שעברו תאונות, חולי פרקינסון ונשים עם בריחת סידן.

טיפולי מים מפנקים
חוויה אישית ייחודית הניתנת לכל מי שאוהב לפנק את עצמו ואת ידידיו בטיפולי מים
מרגיעים ומהנים. (ראו הרחבה)

מתי מתחילים

המרכז לפעילויות במים של אילנה לם מתחיל את הוראת השחייה לילדים מגיל 4 ומעלה. (בגיל שנתיים-שלוש המוטוריקה והקואורדינציה בין מערכות הגוף השונות עדיין לא בשלות מספיק לצורך לימוד שחייה מובנית).
בגילאים צעירים יותר, קרי גילאי חצי שנה עד שלוש, מומלץ לבלות עם הילד כמה שיותר בבריכה או בים על-מנת להרגילו לסביבת המים ולפתח אצלו תחושות נוחות והנאה בזמן השהייה במים.
בבוא העת, כשהילד יגיע לבשלות רגשית ומוטורית, המתאימה ללימוד שחייה מסוגננת, הוא יתחיל את הלימוד כבר מתוך חוויה של כיף וביטחון.
חוגי "הסתגלות למים", המותאמים לפעוטות בגילאי שנה עד שלוש, בהשתתפות ההורים, יכולים להעניק לכם כלים ורעיונות כיצד להשתעשע עם ילדיכם במים ולהפעילם בין הגלים, ללא יצירת מורא או חשש. (ניתן לקבל במרכז של אילנה לם אינפורמציה על בריכות מיוחדות המקיימות חוגים כאלה).

סגנונות השחייה הנלמדים במרכז

סגנון חזה
מתקדמים בציפה על הבטן, כשהראש מתרומם לנשימה בכל תנועה מעגלית של הידיים וחוזר למים בכל תנועה מעגלית של הרגליים. סגנון חזה נחשב לאיטי מבין כל הסגנונות התחרותיים. בחלק מהבריכות בארץ מלמדים את סגנון החזה כסגנון ראשון. נהוג להשוות את המאמץ המושקע בסגנון החזה למאמץ המושקע בהליכה מהירה (לעומת סגנון החתירה המושווה לריצה). מומלץ להתחיל בלימוד סגנון החזה מהסיבות הבאות:

  • הנשימה בסגנון זה נוחה וקלה יותר.
  • זהו סגנון המשרה ביטחון משום שהוא מאפשר שדה ראייה פתוח ורצוף.
  • שחיית חזה היא פחות מעייפת מאשר שחיית חתירה.

– החל מגיל 5 ומעלה מומלץ ללמד את סגנון החזה כסגנון ראשון, ורק אחרי השגת שליטה מלאה בו ניתן לעבור ללימוד סגנונות החתירה והגב.
– לבוגרים מגילאי 18 ומעלה לא מומלץ לשחות חזה מהסיבה שבזמן הרמת הראש ללקיחת האוויר נוצר לחץ על חוליות הצוואר והמותניים שמעמיס על עמוד השדרה. לעיתים עלולות להתעורר בעיות וכאבים בגב עקב שחייה לא נכונה.

סגנון גב קלאסי
תיאור השחייה: דומה לשחיית חזה, אך הציפה היא על הגב; הידיים מתרוממות בו זמנית מעל הגוף ועובדות לסירוגין עם תנועה מעגלית של רגליים, תנועה הדומה לתנועת הרגליים בשחיית חזה.
הציפה על הגב היא מרגיעה ומשחררת ולכן מומלץ ללמדה כתנוחה בסיסית של ציפה במים. לאחר מכן יש לצרף את תנועות הידיים והרגליים.
יש להקפיד שהאוזניים יהיו בתוך המים, הגוף יהיה משוחרר ורפוי ותיווצר תחושה של התארכות והתרחבות בעמוד השדרה.
לסגנון זה נדרשת שליטה טובה בנשימה מתחת למים.
לסובלים מבעיות גב מומלץ דווקא לשחות בסגנון זה, התורם להקלה בכאבי גב ולהורדת העומס מעמוד השדרה.

סגנון חתירה
תיאור השחייה: הגוף שכוב על המים במצב אופקי (ציפה על הבטן), הידיים עובדות כמו משוטים הנעים לסירוגין והרגליים מצליפות במים ברצף. האוויר נשאף לסירוגין, לימין ולשמאל, מידי רצף של שלוש תנועות ידיים.
סגנון החתירה נחשב למהיר ביותר מבין ארבעת סגנונות השחייה התחרותיים, היעיל ביותר מבחינה טכנית והחסכוני ביותר מבחינה אנרגטית. זהו סגנון נוח ויעיל לפיתוח הכושר הגופני והיכולת האירובית.
סגנון החתירה מומלץ ביותר לסובלים מבעיות גב, בתנאי שישנה הקפדה מלאה על תנוחת גוף תקינה לאורך כל השחייה.

סגנון גב חתירה
תיאור השחייה: הגוף בתנוחת ציפה על הגב. הידיים מתרוממות מעל הגוף אחת אחרי השניה, כמו משוטים, והרגליים מצליפות במים ברצף.
סגנון הגב נחשב כקליט ופשוט מבחינה קואורדינטיבית ומבחינת הנשימה.
יש המלמדים את סגנון הגב כסגנון ראשון מאחר ודרכי הנשימה פנויות ממים והוא מאפשר לעבוד על שרירי הגוף מלפנים ומאחור בצורה מאוזנת. למרות יתרון ברור זה, "סובל" הסגנון מחיסרון אחד: השוחה לא יכול לראות לאן הוא מתקדם ואינו יודע מה מתרחש מאחוריו.
אילנה ממליצה ללמד את סגנון גב חתירה במקביל לסגנון החתירה, על מנת לבסס את תחושת הנוחות במים בכל תנוחה ומצב גופני וגם כדי ליצור איזון בעבודת השרירים מלפנים ומאחור.

סגנון פרפר
תיאור השחייה: שחייה בציפה על הבטן, תוך תיאום ושטף תנועתי של ידיים, רגליים ונשימה.
נחשב לסגנון רב עצמה, הדורש מאמץ פיזי גדול וקואורדינציה גבוהה.
ייחודו של סגנון הפרפר הוא בתנועה הגלית (תנועת הדולפין) המתחילה באגן, עוברת לירך, ממשיכה אל הברך ומסתיימת בקרסול.
סגנון זה קשה ללימוד עקב הדרישות הקואורדינטיביות הגבוהות והמורכבות, ולפיכך, זהו הסגנון האחרון ללימוד. לעיתים מוותרים בכלל על הצורך ללמדו בגילים צעירים.
סגנון שחיית הפרפר אינו מומלץ לסובלים מבעיות גב ויציבה.

קפיצות והיפוכים במים
שיעורים מיוחדים לשחיינים מיומנים הרוצים לשכלל את טכניקת הקפיצות למים ולבצע פניות והיפוכים ברמה תחרותית.

איך מגיעים

תחבורה ציבורית
מוניות שירות: קו 5 (צבע אדום)
תחנה ראשונה: תחנה מרכזית
תחנה אחרונה: קאונטרי דקל
זמנים: ימי א'-ו': 6:00-24:00 / ימי שבת: 8:30-24:00

אוטובוס דן – קו 14
תחנה ראשונה: כרמלית
תחנה אחרונה: קאנטרי דקל
לפרטים נוספים באתר "דן"

רכב פרטי
לבאים מצפון :על דרך נמיר פונים מערבה מיד לאחר צומת גני התערוכה , מתחת לגשר , בכיכר הראשונה פונים מזרחה לכיוון שכונת בבלי נוסעים על רחוב קוסובסקי, במקביל לפארק הירקון לכיוון מזרח, עד לקצה הכביש.
לבאים מדרום: נכנסים למחלף ההלכה נוסעים צפונה על דרך נמיר, פונים מזרחה ברמזור של שכונת בבלי , ברחוב הראשון (סנהדרין) שמאלה – צפונה עד הסוף , ברחוב קוסובסקי ימינה – מזרחה עד קצה הכביש .
חניה בשפע!

מפת הגעה

MyWaze

 


Open chat
דילוג לתוכן